top of page

!Todos Se Burlan de Mi!

¡Todos se burlan de mí! és un espectacle de caràcter còmic i satíric que il·lustra la moda de tocar la guitarra “a lo español” en els circuits cortesans francesos de principis del segle XVII.

 

La posada en escena té lloc a la sala d’estar d' una dama espanyola que viu a París i que rep, inesperadament, la visita d' un grup de músics espanyols amb Don Luis de Briceño al capdavant. Aquests músics inicien un sarau on les guitarres, la dansa, la música, la vivacitat, la recitació i la picardia són protagonistes.

 

Un air de cour interromput, una núvia exigent, un casat indignat, una dama que s’acusa d’incomplir els deu manaments, el joc del villano, uns plats trencats, un capellà, un borni, un bon vi, una dona insaciable i moltes altres coses acompanyen a Don Luis en la seva empresa de defensar-se d’aquells que es burlen de la guitarra i el seu so.

 

 

Ya no quiero cantar más

Por el sujeto que tomo

Que si se burlan de mí

Yo me burlaré de todos!!

 

Romance. Luis de Briceño. 1626.

 

 

La Sonorosa ha creat aquest espectacle a partir de la reconstrucció estètica i musical del llibre “método mui facilissimo para aprender a tañer la guitarra a lo español” que va publicar Luís de Briceño a París el 1626. La iconografia, les fonts musicals, literàries, i les cròniques, han estat els pilars de la creació d’aquest espectacle.

 

 

 

FITXA ARTÍSTICA

 

DIRECTOR MUSICAL

Edwin García González

 

DRAMATURGIA Y

DIRECCIÓ D'ESCENA

Jordi Pérez Solé

 

MÚSICA I TEXTOS

Luís de Briceño

Estienne de Moulinie

 

 

PRODUCCIÓ

WorkinGOpera

ESCENOGRAFIA Y ATREZZO

Maria Albadalejo

 

ILUMINACIÓ

Jesus Pelegrín

 

MANAGER

Conxita Calvo

Sandra García

 

PUBLICITAT

Belisana Ruiz

 

COORDINACIÓ

Anaïs Oliveras

bottom of page